کرونا

انواع واکسن کرونا

انواع واکسن کرونا
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

 تأثیر شیوع کرونا در تولید واکسن

با شیوع ویروس کووید ۱۹ دانشمندان برای ساخت انواع واکسن کرونا تمام تلاش خود را به کار گرفتند. همه‌گیری این بیماری در کشورهای جهان باعث شد که دانشمندان دغدغه‌ی ساخت انواع واکسن کرونا را داشته باشند. تزریق این واکسن در ابتدا برای تعداد اندک از افراد انجام می گرفت؛ اما با شدت یافتن روند بیماری تزریق واکسن نیز برای تمام افراد با سرعت انجام گرفت. در ابتدا این واکسن فقط برای گروه سالمندان و افراد در معرض تزریق می شد ولی به تدریج روند تزریق واکسن افزایش یافت.

 

واکسن کرونا، راهی مؤثر برای کنترل بیماری

در گذشته بیماری هایی وجود داشت که باعث مرگ‌ومیر افراد زیادی می شد. حدود سه سال است که بیماری کرونا زندگی مردم جهان را مختل کرده است و بسیاری از خانواده‌ها را داغدار کرده است. همان‌طور که می‌دانید برای بیماری هایی مثل سرخک، کزاز، دیفتری و… واکسن های مختلف تولید می شد. این کار مانع مرگ‌ومیر افراد خصوصا کودکان می‌شد. برای ویروس کووید ۱۹ هم انواع واکسن کرونا ساخته شده است تا از مرگ‌ومیر جلوگیری کند.

تاکنون افراد زیادی اقدام به تزریق انواع واکسن کرونا کرده‌اند ولی ممکن است یک یا دو دز از این واکسن را دریافت کرده باشند. این افراد دز سوم  واکسن ها را تزریق نمی کنند چون فکر می کنند با تزریق دز سوم دچار مشکل می شوند. در این مطلب به مهم بودن دز سوم کرونا تا حدودی می پردازیم.

 

انواع واکسن کرونا

انواع واکسن کرونا

 

در صورت بروز هرگونه علائم می توانید به متخصص مربوطه مراجعه نمایید 

 

برای ثبت نوبت کلیک کنید

 

اهمیت تزریق واکسن کرونا

واکسن کرونا آن‌قدر اهمیت دارد که متخصصان علم پزشکی با کادری مجرب به صورت تمام وقت در این زمینه فعالیت دارند. بعضی از افراد برای تزریق انواع واکسن کرونا هنوز تردید دارند این در حالی است که با تزریق این واکسن ها این بیماری تحت کنترل قرار می گیرد. با توجه به اینکه بعضی افراد درگیر بیماری‌های قلبی عروقی هستند درگیر شدن با این ویروس خطرات جدی برای آن ها به بار می آورد. واکسن کرونا باعث می شود که بدن در برابر این بیماری مقاوم شود.

تزریق هر نوع واکسن خود عوارضی دارد که با روش های گوناگونی می توان مانع این عوارض شد. بنابراین در پاسخ به افرادی که از تزریق واکسن خودداری می کنند و نگران هستند  باید گفت که به شایعات توجهی نکنید. بلکه با رعایت کردن به توصیه های قبل و بعد از تزریق انواع واکسن کرونا  بدون نگرانی واکسن موردنظر خود را تزریق کنید و بدن خود را در برابر بیماری کرونا ایمن کنید.

 

 

معرفی انواع واکسن کرونا

همان طور که بیماری کرونا انواع مختلفی دارد واکسن کرونا هم با نام های گوناگونی تولید شده است. در این قسمت برخی از انواع واکسن کرونا که از طرف وزارت بهداشت تأیید شده را معرفی می کنیم.

یکی از واکسن های تأیید شده در ایران واکسن کوواکسین است که تولید کشور هندوستان است.

واکسن بهارات بیوتک هم یکی دیگر از تولیدات کشور هندوستان است. افراد زیر ۱۸ سال، خانم های باردار و شیرده، افرادی که حساسیت دارند و کسانی که بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند نباید تزریق کنند.

 

انواع واکسن کرونا

واکسن کرونا

 

 

واکسن آسترازنکا نوع دیگر از انواع واکسن کرونا است. این واکسن ساخت کشور کره ی جنوبی است که در افراد بالای ۱۸ سال تزریق می شود.

واکسن فایزر که در کشور آمریکا تولید شده می تواند فرد را ۱۰۰ درصد در برابر مرگ ناشی از بیماری کرونا ایمن سازد.

یکی دیگر از انواع واکسن کرونا که بیشتر رده های سنی را شامل می شود واکسن سینوفارم است. سازنده ی این واکسن کشور چین است. این کشور واکسن دیگری به نام کن ساینو تولید کرده است که فقط یک دز تزریق می شود. واکسن اسپوتنیک تولید کشور روسیه است که اثر بخشی آن حدود ۹۰ درصد است.

واکسن هایی مثل سینوواک که در چین تولیده شده است درصد اثربخشی آن در سایر کشورها متفاوت است. واکسن جانسون یک نوع واکسن تک دزی ساخت کشور آمریکا است همچنین واکسن مدرنا نوعی دیگر از واکسن های تأیید شده در آمریکا است.

نکته ی مهم برای تزریق واکسن این است که هر کشور باید با توجه به وزارت بهداشت خود چند واکسن را در دسترس افراد قرار دهد. یکی از واکسن های مورد تأیید در کشور ما واکسن برکت است که حتی به سایر کشور ها صادر می شود. اکنون که به صورت مختصر با انواع واکسن کرونا آشنا شدید بهتر است به اهمیت دزهای واکسن نیز توجه داشته باشید.

 

 

در صورت بروز هرگونه علائم می توانید به متخصص مربوطه مراجعه نمایید 

 

برای ثبت نوبت کلیک کنید

 

 

دزهای مختلف واکسن برای بیماری کرونا

هریک از واکسن ها دزها وکارایی مختلفی دارند. واکسن ها در مرحله ی اول تعدادی سلول در بدن تولید می کنند که به افزایش آنتی بادی در بدن کمک می کند. پس از چند ماه میزان آنتی بادی های موجود در بدن کاهش می یابد بنابراین تزریق دز سوم عملکرد تقویتی برای بدن دارد. وزارت بهداشت هم در این زمینه تأیید کرده که دز سوم این واکسن با دزهای اول و دوم تفاوت دارد. همان طور که در قدیم بعضی از واکسن ها دارای چند دز بود اکنون هم تزریق دزهای واکسن از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر شما جزء افرادی هستید که دز سوم واکسن ها را دریافت نکرده‌اید تأکید می کنم. برای تقویت سیستم ایمنی بدن نسبت به تزریق آن اقدام کنید.

 

انواع واکسن کرونا

انواع واکسن کرونا

 

 

واکسن کوواکسین بهارات  

واکسن بهارات که با نام «کوواکسین» شناخته می‌شود در کشور هند توسط Bharat Biotech و با همکاری «شورای تحقیقات پزشکی هند» و موسسه ملی ویروس شناسی این کشور ساخته شده است. این واکسن با کارایی بالینی ۸۱ درصد حاوی ویروس غیر فعال یا ضعیف شده می‌باشد و توانایی آلوده کردن افراد را ندارد اما می‌تواند واکنش دفاعی سیستم ایمنی فرد را علیه ویروس فعال کند.

 

تزریق واکسن بهارات :

تزریق این واکسن در دو دوز با فاصله ۲۸ روز انجام می‌شود.

این واکسن تاییدیه DCGI را برای آزمایشات بالینی انسانی فاز I و II در ژوئن ۲۰۲۰ دریافت کرد.

در فاز یک تحقیقات، این واکسن روی ۳۷۵ نفر امتحان شده و بدون هیچ گونه واکنش زایی مجدد، پاسخ ایمنی بسیار خوبی به دنبال داشته است. درصد کل عوارض جانبی در گیرندگان واکسن فقط ۱۵٪ بوده است.

در مطالعه فاز ۲، ۳۸۰ شرکت کننده در رده سنی ۶۵-۱۲ سال مورد مطالعه قرار گرفتند. این مطالعه نیز منجر به نتایج قابل قبول در ایمنی زایی و ایجاد پاسخ ایمنی واکسن شد.

طبق داده‌های موسسه ملی ویروس شناسی، آنتی بادی‌های ناشی از این واکسن می‌توانند در برابر گونه جهش یافته انگلستان و سایر گونه‌های جهش یافته نیز پاسخ ایمنی مناسب ایجاد کند.

 

 

انواع واکسن کرونا

واکسن کوواکسین بهارات

 

 

در صورت بروز هرگونه علائم می توانید به متخصص مربوطه مراجعه نمایید 

 

برای ثبت نوبت کلیک کنید

 

 

 

واکسن سینوواک چیست؟

واکسن سینوواک، واکسن غیرفعالی است که توسط یک شرکت خصوصی چینی تولید می‌شود. در حال حاضر این واکسن در چین و برای استفاده اضطراری در سایر کشورها تایید شده است. منظور از غیر فعال بودن، استفاده از ویروس مرده در این واکسن است. این ویروس نمی‌تواند تکثیر شود، اما پروتئین سنبله سطح را دست نخورده نگه می‌دارد تا سیستم ایمنی بدن را تحریک کند. سپس در صورت حمله ویروس، بدن آنتی بادی‌هایی را برای محافظت در برابر ویروس زنده ایجاد می‌کند.

در آزمایش های بالینی در سراسر جهان مشخص شده است که واکسن سینوواک بین ۵۰ تا ۷۹ درصد در پیشگیری از عفونت بیماری کووید۱۹ موثر است. در حالیکه شاید به اندازه واکسن‌هایی که با استفاده از mRNA ساخته می‌شوند موثر نباشد، ولی همچنان به کنترل همه گیری کرونا کمک می‌کند. طبق نتایج به نظر می‌رسد که اگر افراد سالم هر دو دوز را دریافت کنند، از بیماری شدید و مرگ در امان خواهند بود.

 

دوز توصیه شده واکسن سینوواک چقدر است؟

در حال حاضر پیشنهاد می‌شود که واکسن سینوواک را به صورت دوز (۰.۵ میلی لیتر) و به صورت عضلانی تزریق کنید. طبق نظر سازمان جهانی بهداشت، توصیه می‌شود بین دوز اول و دوم، ۲ تا ۴ هفته فاصله باشد. همچنین بهتر است که همه افراد واکسینه شده، دو دوز را دریافت کنند. اگر دوز دوم کمتر از ۲ هفته پس از نوبت اول تجویز شود، همه چیز طبق روال است. ولی اگر دوز دوم بیش از ۴ هفته به تاخیر افتاد، باید در اولین فرصت ممکن اقدام کنید.

 

واکسن سینوواک به چه افرادی توصیه نمی شود؟

افرادی که دمای بدن آن‌ها بیش از ۳۸.۵ درجه سانتی گراد است باید واکسیناسیون را تا زمانیکه دیگر تب ندارند به تعویق بیندازند.

افرادی که قبلاً نسبت به واکسن‌ها واکنش آلرژیک شدیدی داشته‌اند، نباید از آن استفاده کنند.

افرادی که به کرونا مبتلا هستند، تا زمانیکه از بیماری حاد بهبود نیافته‌اند و در حالت قرنطینه قرار دارند، نباید واکسینه شوند.

 

انواع واکسن کرونا

واکسن سینوواک

واکسن آسترازانکا

واکسن کووید-۱۹ آکسفورد-آسترازنکا یک واکسن کووید-۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق می‌شود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx1 شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شده‌است.

واکسن آکسفورد-آسترازنکا، به‌صورت دو دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق می‌شود.

اثربخشی واکسن آسترازنکا و اثرات جانبی آن

اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد می‌رسد. این واکسن، ایمنی بالایی داشته و اثرات جانبی آن مانند درد محل تزریق، سردرد و تهوع، ناچیز بوده و عموماً طی یک تا چند روز، رفع می‌شوند. با این وجود، اثرات جانبی نادر از جمله آنافیلاکسی به‌ندرت مشاهده شده‌است. در موارد بسیار نادر، ایجاد لخته خون (ترومبوز) نیز به میزان یک مورد در هر ۱۰۰/۰۰۰ تزریق، مشاهده شده‌است.

 

انواع واکسن کرونا

واکسن آکسفورد-آسترازنکا

 

 

 

در صورت بروز هرگونه علائم می توانید به متخصص مربوطه مراجعه نمایید 

 

برای ثبت نوبت کلیک کنید

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *