آخرین اخبار, تب کریمه کنگو

تب کریمه کنگو

همه چیز راجع به تب کریمه کنگو
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

تب کریمه کنگو چیست؟

بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری عفونی است که باعث تب شدید و خونریزی می شود. علت نام گذاری این بیماری به دلیل مشاهده شدن اولین کیس در سال ۱۹۴۴ در کریمه و ۱۹۶۹ در کنگو است. عامل اصلی انتقال این بیماری یک ویروس است. این ویروس اکثرا توسط کنه منتقل می شود. منبع انتقال اصلی این بیماری از حیوان به انسان بوده اما اکنون شواهدی در دست است که این بیماری از انسان به انسان هم منتقل می شود. یکی از عوامل انتقال که باعث گسترش ابتلای این بیماری در مدت اخیر شده، خوردن گوشت آلوده حیوانات است.

 

 

همه چیز راجع به تب کریمه کنگو

منبع اولیه انتقال ویروس کریمه کنگو کنه است.

 

 

 

پیشگیری از ابتلا

متاسفانه هنوز هیچ واکسنی برای انسان یا حیوان برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ساخته نشده است. به همین دلیل تنها راه جلوگیری از ابتلا، آگاهی از راه های انتقال و مراقبت است. تمامی افرادی که با حیوانات سروکار دارند مخصوصا کارگران مزارع و قصاب ها. از تماس با خون و مایعات بدن حیوانات به شدت اجتناب کنید. از دستکش و لباس های محافظ استفاده کنید. و گوشت خریداری شده خود را قبل از استفاده حداقل بیست و چهار ساعت در فریزر نگهداری کنید و سپس خوب آن را بپزید.

 

 

علائم بیماری تب کریمه کنگو

بعد از ابتلا به این ویروس، یک الی سه روز طول می کشد تا علائم بروز پیدا کنند. در موارد استثنا ممکن است فرد تا نه روز هیچ علائمی از خود نشان ندهد. دوره بیماری به طور میانگین حدود دو هفته خواهد بود. علائم بیماری شامل سردرد، سرگیجه، تب شدید، درد های عضلانی و مفاصل، دل درد، اسهال و استفراغ، فوتوفوبیا (حساسیت به نور) و درد گلو است. در صورت تشدید بیماری بعد از پنج روز، کبودی های وسیع و خونریزی های شدید رخ خواهد داد. تسریع ضربان قلب و متورم شدن غدد لنفاوی از دیگر علائمی است که در برخی از موارد مشاهده شده است.

 

 

همه چیز راجع به تب کریمه کنگو

نمونه ای از کبودی در بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو

 

 

درمان تب کریمه کنگو

همانطور که گفته شد برای بیماری تب کریمه کنگو هیچ واکسنی وجود ندارد. درمان قطعی هم برای این بیماری شناخته نشده است. درمان مورد استفاده برای بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو شامل درمان حمایتی است. به این معنا که در جهت تقویت سیستم ایمنی بدن و دفع ویروس اعمالی انجام میگیرد. برای مثال رسانیدن مواد مغذی و معدنی به بیمار از اهمیت بالا برخوردار است. همینطور به دلیل اینکه یکی از علائم بیماری تب شدید می باشد، بیماران آب زیادی از دست می دهند و مایعات بدن بیمار باید کنترل شود.

 

 

برای ثبت نوبت کلیک کنید

 

 

میزان ابتلا به تب کریمه کنگو

به گزارش مرکز بهداشت اتحادیه اروپا در طی دو سال گذشته مجموعا هشت کیس مبتلا به تب کریمه کنگو شناسایی شده اند. از این هشت کیس، سه مورد در بلغارستان و پنج مورد در اسپانیا ثبت شده است. تب کریمه کنگو در اروپا منجر به مرگ نشده است.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیشترین کیس های تب کریمه کنگو در آسیا و کشور های افغانستان و عراق مشاهده شده اند. دویست و دوازده کیس در عراق که بیست و هفت نفر از این تعداد فوت شدند. به دلیل کمبود های پزشکی در افغانستان آمار دقیقی از ابتلا در دست موجود نیست اما حدود پانصد کیس مشکوک به ابتلا هستند.

 

 

آمار ابتلا در ایران

به گزارش سازمان بهداشت جمهوری اسلامی، از ابتدای امسال سی مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور ثبت شده اند. بهزاد امیری، رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان گفت: عمده مبتلایان در کشور، جزو مشاغل مرتبط با دام بوده اند. وی با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی گفت: قصابان حتما از دستکش و لباس های محافظ استفاده کنند و مردم حتما گوشت خریداری شده را حداقل یک روز در فریزر نگهداری کنند. استان اصفهان با هجده کیس، رکورد ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور را شکست.

 

 

درمانگاه شهرآرا

با توجه به گسترش بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان در صورتی که علائم ذکر شده را در خود یا اطرافیان مشاهده کردید می توانید برای انجام آزمایشات مربوطه به درمانگاه شهرآرا مراجعه کنید. درمانگاه شهرآرا با بیش از سی سال سابقه در بخش های مختلف در خدمت شما مردم عزیز شاهین شهر می باشد. شما می توانید نوبت خود را به صورت آنلاین ثبت کنید و از مشورت متخصصان این درمانگاه بهره مند شوید.

درمانگاه شهرآرا در بلوار امام خمینی شاهین شهر واقع شده و از تجهیزات به روز آزمایشگاهی بهره مند می باشد.

 

 

 

برای ثبت نوبت کلیک کنید

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۲ میانگین: ۵]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *