چرا درمان زخم دیابت اهمیت دارد؟
دیابت یکی از شایع ترین بیماری ها در جامعه امروزی است. عدم تحرک، وراثت و مصرف مواد قندی زیاد به طوری که انسولین خون توان کنترل میزان قند دریافتی را نداشته باشد، از جمله عوامل موثر در ایجاد دیابت هستند. زمانی که خون نتواند میزان قند دریافتی را کنترل کند و میزان اضافی را دفع کند، در خون تجمع می کند و فرد دچار دیابت می شود. افزایش قند خون بدن به صورت خارجی هم بروز پیدا می کند. زخم شدن اعضای بدن خصوصا ناحیه پا از جمله نشانه های ظاهری دیابت می باشد.
چرا درمان زخم دیابت اهمیت دارد؟
عوامل بروز زخم دیابت
درمان زخم دیابت یکی از دغدغه های افراد مبتلا به این بیماری پس از بروز زخم است. عوامل مختلفی می تواند در بروز دیابت و به دنبال آن زخم شدن اعضای بدن موثر باشد. در ادامه این موارد را مورد بررسی قرار می دهیم.
عفونت باکتریایی
عفونت باکتریایی خود عامل افزایش دیابت نوع ۱ و ۲ می باشد. بیمار همیشه باید مراقبت های لازم جهت جلوگیری از ابتلا به عفونت را انجام دهد.
اختلال در عرق کردن
قند عامل افزایش انرژی در بدن است. طبیعتا افراد دیابتی به دلیل بالا بودن میزان قند خون خود این مورد را بیشتر تجربه خواهند کرد. عوامل مختلفی می تواند سبب شود تا عرق کردن های فرد دیابتی دچار اختلال شود. عرق عامل دفع سموم بدن است. مبتلایان به دیابت باید مراقبت های لازم را انجام دهند تا اختلالی در عرق کردنشان پیش نیاید.
پوست خشک و ترک خورده
قند خون عامل خشکی در بدن شخص دیابتی است، این خشکی در پوست نیز ظاهر می شود. سعی کنید در کنار رعایت دستورات پزشکی همیشه پوست خود را مرطوب نگه دارید.
عفونت ناخن پا
عفونت و زخم شدگی یکی از مشکلاتی است که افراد دیابتی معمولا بدان مبتلا می شوند. به محض بروز اولین نشانه پزشک خود را در جریان بگذارید.
درمان زخم دیابت پا
درمان زخم دیابت به چند روش امکان پذیر است. حتما این جمله را شنیده اید که می گوید ((پیشگیری بهتر از درمان است)) بله اولین و بهترین روش پیشگیری است. اگر راهکارهایی را که پزشک جهت مراقبت به شما گفته است رعایت کنید، امکان ابتلا به زخم دیابتی بسیار کاهش می یابد. در ادامه چند راهکار درمان زخم دیابتی را برای شما توضیح می دهیم.
روش دارویی
درمان زخم دیابت در ابتدا با کمک داروها ممکن است، البته اگر زخم آنقدر پیشرفت نکرده باشد که نیاز به جراحی و قطع عضو باشد، بنابراین اولین نشانه ها را جدی بگیرید. معمولا پزشک جهت درمان زخم دیابت به روش دارویی از داروهای ضد انعقاد، آنتی بیوتیک و … استفاده می کند. از جمله موثرترین و رایج ترین داروهای مورد استفاده در درمان زخم دیابت می توان کرم های حاوی نقره، محلول پلی هگزامتیلن بیوگوانید و پماد یا ژل محتوی عسل را نام برد.
روش جراحی
در این روش یک گروه متخصص که متشکل از متخصص پا و متخصص ارتوپدی است، جهت کاهش فشار و درمان زخم دیابت باید دفورمیتی ها و بدشکلی های اطراف زخم را از بین ببرند. جراحی یک روش موثر در از بین رفتن عفونت و درمان زخم دیابت است. این روش از قطع عضو درگیر جلوگیری می نماید.
روش های درمان زخم دیابت
نشانه ها و راهکار درمان زخم دیابتی
دیابت اعصاب و رگ های خونی پا را تحت تاثیر قرار می دهد. بی حسی و کاهش حساسیت پا از جمله نشانه های زخم دیابتی در پا می باشد. به دلیل بی حس شدن پا بیمار متوجه زخم شدن آن نمی شود، به مرور وضع بدتر و وخیم تر می شود. قبلا هم اشاره کردیم بهترین راهکار پیشگیری است. بهتر است که پاها از جمله انگشتان پا به صورت منظم توسط پزشک معاینه شوند. در ادامه نشانه ها و روش درمان زخم دیابتی در ناحیه پا و انگشتان پا را مورد بررسی قرار می دهیم.
علائم زخم دیابتی در ناحیه پا و انگشتان پا
زخم دیابتی همیشه با نشانه همراه است. این نشانه ها متععد می باشند. در ادامه نشانه های زخم پای دیابتی را مورد بررسی قرار می دهیم
داغی، تورم و قرمزی در اطراف زخم: همیشه به پای خود توجه کنید، اگر حتی یکی از این نشانه ها را داشتید به پزشک مراجعه کنید.
خروج ترشح: خروج ترشحات از زخم از جمله نشانه های بروز زخم دیابت می باشد.
چرک، بوی بد و تب و لرز: قطعا چرک شدن پا سبب انتشار بوی بد از پا نیز می شود. تب و لرز هم یکی دیگر از نشانه های زخم دیابت در ناحیه پا است.
افزایش درد و سفت شدن اطراف زخم و تغییر رنگ: در صورتی که درد شما افزایش پیدا کرد و زخم سفت تر شد و تغییر رنگ داد، بی درنگ به پزشک مراجعه کنید.
درمان زخم دیابتی انگشت پا
درمان زخم دیابت انگشتان پا تنها با کمک پزشک میسر است. زخم دیابتی یک زخم معمولی نیست که با بتادین و چسب بهبود پیدا کند. توصیه ما به شما این است که حتما دستورات پزشک را رعایت کنید. بهترین راهکار پیشگیری است. استفاده از آنتی بیوتیک و انواع پماد از جمله راه های درمان زخم پای دیابتی است. در صورت بروز هر یک از موارد بالا حتما به پزشک اطلاع دهید.
درمان زخم دیابتی انگشت پا
بهترین پماد برای درمان زخم پای دیابتی
پمادهای زیادی برای درمان زخم پای دیابتی وجود دارند. هر یک از پمادها اثرگذاری خودشان را دارند. یکی از بهترین پمادهایی که معمولا در بین افراد دیابتی هم معروف است پماد شنجار می باشد. بهبود دهندگی زخم، بازدارندگی قوی در برابر میکروب ها و افزایش دهنده گردش خون از جمله تاثیرات این پماد است.