زخم و درمان زخم

زخم دیابتی چیست و چگونه درمان می شود؟

زخم پای دیابتی
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

زخم دیابتی چه علائمی دارد؟

دیابت به دو نوع اول و دوم تقسیم بندی می شود. در دیابت نوع اول انسولین خون که وظیفه کنترل میزان قند خون را بر عهده دارد، یا در خون فرد وجود ندارد و یا اگر وجود دارد، نسبت به کنترل قند خون مقاومت نشان می دهد، در نوع دوم انسولین خون میزانش کم است و توان کنترل قند خون را آنطور که باید ندارد. زمانی که بیماری در بدن کنترل نشود و فرد مبتلا نکات لازم را رعایت نکند منجر به ایجاد زخم می شود. در ادامه علائم زخم پای دیابتی را برای شما توضیح می دهیم. مشاهده مقاله درمان زخم دیابت .

 

 

نوروپاتیک

زخم دیابتی چه علائمی دارد؟

 

 

پیدا شدن ترشح

زخم دیابت همراه با علائم و نشانه است. یکی از نشانه های اساسی زخم دیابت پیدا شدن ترشح بر روی پا است. زمانی که فرد بیمار جوراب می پوشد این ترشحات بر روی جوراب وی به وضوح دیده می شود. چنانچه مبتلا به دیابت هستید و ترشحات غیر عادی بر روی پای خود می بینید، حتما جدی بگیرید و نسبت به دستورات پزشک و مواردی که باید رعایت کنید جدی تر باشد.

تورم و قرمز شدن

زخم دیابت یک زخم عادی نیست که تشخیص آن سخت باشد. زخم دیابت همراه با قرمزی و تورم است. محل زخم متورم و قرمز می شود و به راحتی می توان تشخیص داد که این زخم مربوط به دیابت است. سعی کنید در همان مرحله اولیه که ترشح را دیدید به پزشک مراجعه کنید.

بوی بد

یکی دیگر از علائم زخم دیابت بوی بد آن است. زمانی که زخم پیشرفت کند علاوه بر ترشح، قرمزی و تورم با بوی بد نیز همراه است. نمی خواهم شما را نگران کنم اما گاهی عدم توجه به زخم دیابت منجر به به قطع عضو زخم شده می گردد. زمانی که فرد به دستوراتی که پزشک داده اهمیت ندهد این مشکل برای وی پیش می آید.

 

 

 

مشاهده پزشکان درمانگاه و ثبت نوبت

 

 

 

مراحل اولیه زخم پای دیابتی

زخم دیابت هم مانند هر مشکل دیگری که در اثر اختلالات مختلف در بدن ایجاد می شود، با علائم و نشانه هایی همراه است. متخصصین طبقه بندی های مختلفی را برای زخم پای دیابتی انجام داده اند، این طبقه بندی ها بیانگر وضعیت پای بیمار و تخمین میزان خطر ابتلا به زخم، قانقاریا، التهاب یا قطع عضو می باشند.  در ادامه سیستم واگنر را به شما معرفی می کنیم. این سیستم رایج ترین طبقه بندی برای زخم پای دیابتی است.

مرحله صفرم

زخم دیابت در این مرحله اصلا وجود ندارد. یعنی پای فرد دیابتی دارای پوست و رنگ کاملا طبیعی می باشد. در

مرحله اول

در این مرحله نشانه هایی از زخم پای دیابتی مشاهده می شود. ضخیم شدن پوست، ایجاد زخم های جزئی یا سطحی از نشانه های اولیه زخم پای دیابتی است.

مرحله دوم

زخم دیابت در این مرحله خودش را کاملا نشان داده است. البته هنوز کامل به مرحله خطر نرسیده است. ایجاد زخم در انگشتان، کف و کناره های پا از نشانه های این مرحله است.

مرحله سوم

زخم در این مرحله نسبت به مرحله قبل عمیق تر شده و با التهاب در استخوان همراه است.

مرحله چهارم

می توان گفت این مرحله آغاز خطر جدی در پا است. قانقاریای جزئی و مرگ بخشی از بافت های پا از نشانه های این مرحله است.

مرحله پنجم

این مرحله دیگر قانقاریا کامل پا را درگیر کرده است. اگر زخم به این مرحله برسد حتما باید پا قطع شود.

 

 

 

ایسکومیک

مراحل زخم پای دیابتی

 

 

 

عکس زخم پای دیابتی

زخم پای دیابتی در چند حالت مختلف ایجاد می شود. این زخم با توجه به عمق، شدت و نوع آن دارای نشانه های مختلفی است. در ادامه علاوه بر معرفی انواع زخم های دیابتی چند عکس از زخم پای دیابتی را برای شما قرار می دهیم.

 

 

برای ثبت نوبت کلیک کنید

 

 

انواع زخم پای دیابتی

زخم پای دیابتی دارای انواع مختلفی است. حالت های مختلفی از بیماری دیابت سبب بروز انواع زخم ها در پا می شود. در ادامه به بررسی انواع زخم پای دیابتی می پردازیم.

زخم نوروپاتیک

نوروپاتی محیطی عامل اصلی بروز ایجاد این نوع زخم است. در بروز این نوع زخم به هیچ وجه اسکمی وجود ندارد.

زخم ایسکومیک

این زخم برعکس حالت قبلی می باشد. فرد زمانی به این بیماری مبتلا می شود که  به بیماری شریان محیطی مبتلا باشد. در این نوع زخم دیابت فرد دچار نوروپاتی محیطی نمی شود.

زخم نوروایسکومیک

در این حالت فرد به هر دو بیماری شریان محیطی و ایسکومیک مبتلا می باشد. تشخیص نوع زخم به جهت تاثیر آن در نحوه درمان بسیار مهم است.

 

 

 

نوروایسکومیک

انواع زخم پای دیابتی

 

 

 

زخم دیابتی انگشت پا

زخم شدن انگشت پا یکی از عمده ترین مشکلاتی است که برای مبتلایان به دیابت ایجاد می شود. تمامی بیماران دیابتی در حالت عادی باید سالی یک بار توسط پزشکان متخصص یا عمومی معاینه شوند.  بیماران دارای سابقه زخم پای دیابتی، باید هر سه ماه یک بار مورد معاینه قرار بگیرند. بی حسی و تاول زدن  انگشت از جمله علائم اولیه زخم دیابتی انگشت پا است. در صورتی که این دو علامت را دارید سریعا به پزشک مراجعه کنید. از جمله نشانه هایی که باید پس از مشاهده به پزشک مراجعه گردد از قرار زیر است:

داغی، قرمزی یا تورم در اطراف زخم: در صورتی که حتی یک مورد از این سه تا را دارید سریعا به پزشک مراجعه کنید. اگر زخم بیشتر خودش را نشان دهد و دیر به پزشک مراجعه گردد، پزشک مجبور است انگشت را قطع کند.

خروج ترشح: ترشح از جمله علائم اولیه زخم دیابتی انگشت پا است. در صورت مشاهده هرگونه ترشح بیش از یک بار بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.

چرک و بوی بد: چرک یکی از عمده نشانه های زخم دیابتی در ناحیه انگشت پا است. به محض مشاهده هرگونه چرک و یا بوی بد سریعا به پزشک اطلاع دهید.

تب و لرز: زخم پای دیابتی مانند دیگر زخم ها نیست. این زخم علاوه بر علائم بیرونی با علائم درونی مانند تب و لرز نیز همراه است.

افزایش درد: درد یکی از نشانه های بارز زخم پای دیابتی است. هرگونه درد در ناحیه پا را جدی بگیرید.

سفت شدن اطراف زخم: سفت شدگی که در اطراف زخم دیابتی ایجاد می شود کاملا غیر عادی است. این سفت شدن مانند حالت بهبود زخم عادی نیست. پس سفت شدن پوست اطراف زخم را هم جدی بگیرید.

 

 

دیابت

علائم و نشانه های زخم دیابتی انگشت پا

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۳ میانگین: ۵]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *