زخم و درمان زخم

نحوه شست و شوی زخم دیابتی

نحوه شست و شوی زخم دیابتی
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

زخم دیابت چیست؟

تشنگی بیش از حد، تکرر ادرار، گرسنگی شدید، کاهش وزن ناخواسته، افزایش اشتها و زخم از جمله شایع ترین مشکلات افراد دیابتی است. بدترین آن ها زخم شدن اعضای مختلف بدن خصوصا ناحیه پا می باشد. زمانی این مشکل برای فرد رخ می دهد که میزان قند خون به شدت بالا رفته باشد. زخم یکی از نشانه های بیرونی افزایش قند در خون است. اگر بیمار دستورات پزشک را به درستی رعایت نکند بدن فرد بیمار دچار زخم می شود. زخم دیابتی با یک زخم عادی کاملا متفاوت است. جهت آشنایی با نحوه شست و شوی زخم دیابتی و پانسمان آن تا پایان همراه ما باشید.

 

 

پانسمان فومی

مراحل اولیه زخم پای دیابتی

 

 

 

مراحل اولیه زخم پای دیابتی

زخم دیابتی همراه با نشانه هایی است که نیاز است تا قبل از آشنایی با نحوه شست و شوی زخم دیابتی و پانسمان آن، افراد مبتلا به دیابت با آن آشنایی داشته باشند. از جمله نشانه های رایجی که هر زخم دیابتی دارد عبارت است از: ترشح از ناحیه ای که آسیب دیده است، تورم و قرمزی، بوی بد پا و تشکیل بافتی سیاه در اطراف زخم که اصطلاحا به آن قانقاریا گویند است. مشاهده مقاله درمان زخم دیابت .

 

 

برای ثبت نوبت کلیک کنید

 

 

نحوه شست و شو و پانسمان زخم دیابتی

شست و شوی زخم دیابتی یک مسئله مهم در درمان زخم دیابت است. تحقیقات نشان می دهد ۱۵ درصد از افراد مبتلا به دیابت دچار زخم دیابت در ناحیه پا هستند. عدم توجه به این موضوع خطرناک می باشد، چرا که زخم دیابتی پیشرفت می کند و ممکن است در نهایت سبب قطع عضو دچار شده شود. پس خوب به ادامه مطلب توجه کنید. در ادامه نحوه شست و شو و پانسمان صحیح زخم دیابت را به شما آموزش می دهیم.

 شست و شوی زخم دیابتی

صرفا شستن زخم مهم نیست بلکه نحوه صحیح شستن زخم است که اهمیت دارد. فرقی ندارد که از چه نوع محلول ضدعفونی کننده و با چه برندی استفاده می کنید. محلول را به وسیله سوپاپ بر روی زخم قرار دهید و یا آن را بر روی زخم اسپری کنید. البته اگر زخم در ناحیه پای شماست می توانید محلول را درون ظرفی بریزید، پاها را درون آن قرار دهید و به صورت کامل بشویید.

شست و شوی زخم دیابتی با بتادین

بتادین یک محلول قرمز رنگ است که برای شست و شوی انواع زخم ها مورد استفاده قرار می گیرد. البته پزشکان استفاده از این محلول  را برای شست و شوی زخم  دیابتی ممنوع کرده اند. زخم دیابتی بر اثر افزایش قند خون روی می دهد و یک زخم پیشرونده است. اگر درمان نشود خطر قطع عضو آسیب دیده افزایش می یابد. بهتر است برای شست و شوی زخم دیابتی از محلول هایی که در ادامه برای شما معرفی خواهیم کرد استفلده کنید.

محلول شست و شوی زخم پای دیابتی

شست و شوی زخم دیابتی موثرترین راه در بهبود زخم می باشد البته باید به روش صحیح و اصولی انجام شود. محلول های بسیاری در بازار برای شست و شوی زخم دیابتی وجود دارند. طبق تحقیقاتی که صورت گرفته برخی از محلول ها موثرتر از سایرین هستند. نرمال سالین، آب استریل، تمیزکننده های تجاری، آب اکسیژنه، استیک اسید، کلرهیگزیدین گلوکونات، کلرهگزیدین گلوکونات همراه با ستریمید، استیک اسید و هیپکرید سدیم از جمله محلول های مناسب جهت شست و شوی زخم دیابتی می باشند.

 

 

 

زخم پا دیابتی

محلول شست و شوی زخم پای دیابتی

 

 

 

 پانسمان زخم دیابتی

پانسمان یکی از راه های بهبود زخم های دیابتی است. در واقع پانسمان با پوشاندن زخم و جلوگیری از ورود میکروب به زخم در تسریع بهبود زخم تاثیر بسزایی دارد. پانسمان های دیابتی انواع مختلفی دارند که در ادامه بررسی می کنیم.

پانسمان با چسبندگی کم

پس از شست و شوی زخم دیابتی حتما باید آنرا پانسمان کرد. این نوع پانسمان محیطی مرطوب را برای زخم ایجاد کرده و کاملا بی ضرر است. از این نوع پانسمان هم برای زخم های عفونی و هم بدون عفونت استفاده می شود.

پانسمان فومی

الوین، کویکر و اونس از جمله پانسمان های فومی مورد استفاده برای زخم های دیابتی می باشند. این نوع پانسمان قدرت جذبی متفاوت داشته، عایق حرارت می باشد و در برش های مختلف قابل استفاده است.

پانسمان هیدروکلرید

نیمه نفوذ بودن در برابر حرارت، قدرت جذب بالا و انسدادی نسبت به ترشحات زخم از جمله ویژگی های این نوع پانسمان است. معمولا این نوع پانسمان به عنوان لایه جذبی بر روی فوم قرار داده می شود.

پانسمان هیدروژل

این نوع پانسمان هم مانند پانسمان هیدروکلرید می باشد. دبیردمان، حذف و تسهیل در نابودی بافت های مرده از جمله ویژگی های این نوع پانسمان است.

پانسمان آلرژینات

قدرت جذب بالا و قطع  خونریزی از جمله ویژگی هایی است که این پانسمان دارد. این پانسمان بی ضرر بوده و گاهی هنگام تعویض نیازمند خیس کردن می باشد. این نوع پانسمان برای زخم های عفونی مناسب است، البته باید به صورت منظم استفاده گردد و در فواصل زمانی کوتاه تعویض شود.

پانسمان آغشته به نقره

نیترات نقره و ولفادیازین نقره از جمله ترکیبات حاوی نقره می باشند که در ساخت این نوع پانسمان مورد استفاده قرار می گیرند. نقره در بهبود زخم های مزمن و حاد تاثیر بسزایی دارد.

پانسمان آغشته به ید

ید ترکیب دیگری است که برای ضد عفونی کردن زخم مورد استفاده قرار می گیرد. جهت کمک به بهبود زخم این محلول را با آنتی بیوتیک ترکیب کرده و بر روی زخم می مالند تا ضدعفونی شود. در صورت استفاده منظم از این نوع پانسمان می توان به بهبود زخم و پیشگیری از عفونی شدن آن کمک کرد.

 

 

زخم دیابتی

انواع پانسمان زخم پای دیابتی

 

 

 

بهترین پانسمان برای زخم دیابتی

به طور دقیق نمی توان پانسمان خاصی را برای دیابت نام برد. همانگونه که در قسمت قبلی اشاره کردیم پانسمان های دیابتی انواع مختلفی دارند. با توجه به نوع زخم می توان پانسمان مناسب را استفاده کرد. البته برندی که مورد استفاده قرار می دهید هم اهمیت زیادی دارد. برخی از برندها علاوه بر تاثیر زیاد در بهبود زخم قیمت مناسبی هم دارند. معمولا پانسمان های نچسب یا آغشته به نمک به عنوان بهترین و موثرترین پانسمان ها برای درمان زخم های دیابتی می باشند.

 

 

برای ثبت نوبت کلیک کنید

 

 

پانسمان زخم پای دیابتی در منزل

جهت جلوگیری از پیشرفت زخم و بهبود آن نیاز است که نحوه اصولی شست و شوی زخم دیابتی و پانسمان صحیح را بیاموزید. پانسمان زخم دیابتی در منزل اگر به صورت منظم و صحیح انجام شود از بروز سایر شرایط جلوگیری کرده و زخم زودتر بهبود می یابد. پیشگیری از عفونت، کاهش فشار، برداشتن بافت مرده، کاهش احتمال قطع عضو و کاهش درد از جمله تاثیرات مثبتی است که پانسمان زخم در منزل دارد.

 

 

تشنگی بیش از حد

پانسمان زخم دیابتی در منزل

 

 

 

قیمت پانسمان زخم پای دیابتی

شست و شوی زخم دیابتی قبل از پانسمان اهمیت زیادی دارد. پانسمان های زخم دیابتی در برندهای مختلفی در بازار وجود دارند. هر یک از برندها ویژگی های مثبت مخصوص به خود را دارند. بر اساس کیفیت و تاثیراتی که هر پانسمان بر روی زخم دارد، هر برندی قیمتی را برای پانسمان خود در نظر گرفته است. شما باید برای انتخاب پانسمان مناسب شرایط زخم، اثرگذاری پانسمان و میزان بودجه ای که می توانید برای خرید پانسمان در نظر بگیرید را مورد توجه قرار دهید.

 

 

نیترات نقره

قیمت پانسمان زخم پای دیابتی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۳ میانگین: ۴.۳]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *