بیماری ها

درمان کبد چرب بدون دارو

درمان کبد چرب بدون دارو
زمان مطالعه: 8 دقیقه

عوارض کبد چرب چیست؟

برای درمان کبد چرب ابتدا باید با ماهیت کبد چرب آشنا شد. کبد چرب، یک بیماری جدی و شایع است که با تجمع چربی در سلول های کبد ایجاد می شود. این بیماری می تواند هم به شکل استئاتوز ساده و هم به شکل التهاب رخ دهد. تشکیل سلول های چربی در کبد از طریق تجمع تری گلیسیرید (مولکول های اصلی چربی) در سلول های کبدی اتفاق می افتد. کبد چرب ممکن است به دلیل افزایش دریافت چربی ها به بدن (چربی های غذایی و لیپوپروتئین ها)، افزایش تولید مولکول های چربی در کبد، کاهش اکسیداسیون چربی، یا کاهش ترشح اسیدهای چرب رخ دهد. در نتیجه، چربی اضافی در سلول های کبد ایجاد می شود که منجر به ایجاد بیماری کبد چرب می شود.

 

 

 

مشکلات کبد چرب

درمان کبد چرب بدون دارو

 

 

 

درمان کبد چرب بسیار حائز اهمیت است زیرا کبد یک عضو منحصر به فرد است که در بسیاری از فرآیندها نقش اساسی دارد:

فرآوری مواد غذایی و مواد مغذی مانند کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها

سنتز و ترشح صفرا لازم برای هضم و جذب چربی ها

متابولیسم داروها، سموم و سایر محصولات متابولیک

بازیافت گلبول های قرمز قدیمی و سنتز اجزای خونی جدید

سنتز پروتئین های خون، از جمله فاکتورهای انعقادی و هورمون ها

تنظیم سطح گلوکز خون با ذخیره گلیکوژن و آزادسازی آن در صورت نیاز

با هپاتوز چرب، تمامی عملکردهای کبد مختل می شوند. اولین عملکردی که ممکن است مختل شود، پردازش چربی و متابولیسم گلوکز است، زیرا کبد نمی تواند به طور موثر از آنها استفاده کند. پیشرفت بعدی بیماری می تواند منجر به التهاب کبد (استئاتوهپاتیت)، فیبروز و سیروز شود.

 

آیا کبد چرب درمان دارد؟

بله، اگر بیمار در مراحل اولیه اقدام کند، کبد چرب قابل برگشت و درمان کبد چرب میسر است. یکی از راه های موثر برای انجام این کار تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی است. کاهش وزن، وقت گذاشتن برای فعالیت بدنی، کاهش مصرف قند و داشتن یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی. اینها همه روش هایی هستند که می توانند به معکوس کردن یا درمان بیماری کبد چرب منجر شوند.

 

راهکارهای درمان کبد چرب

یکی از دلایل رایج برای ایجاد هپاتوز چرب “سبک زندگی ناسالم” است. در بروز بیماری های کبدی، رژیم غذایی پرکالری با مصرف بیش از حد چربی ها، کربوهیدرات های تصفیه شده، فروکتوز و همچنین عدم فعالیت بدنی (یک سبک زندگی کم تحرک) در ارتباط است. در این هنگام لازم است برای درمان کبد چرب خود چاره ای بیندیشید.

 

 

کبد چرب

راهکارهای درمان کبد چرب

 

 

 

درمان کبد چرب با ورزش

اگر سبک زندگی کم تحرکی دارید و ۷-۸ ساعت در روز در حالت نشسته کار می کنید، در این صورت در معرض خطر هستید. سعی کنید تا حد امکان حرکت کنید و ورزش کنید. ۴۵ دقیقه پیاده روی در روز به کاهش سرعت رشد چربی در کبد کمک می کند و اصلی ترین راهکار درمان کبد چرب است. فعالیت بدنی باعث کاهش مقاومت به انسولین می شود که نقش مهمی در بیماری کبد چرب دارد. اگر بتوانید پیلاتس انجام دهید، شنا کنید یا هر گونه فعالیت بدنی داشته باشید، خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش می دهید.

 

اصلاح رژیم غذایی در درمان کبد چرب

درمان غیر دارویی کبد چرب با از بین بردن عواملی که منجر به ظهور آن شده اند آغاز می شود. بنابراین یکی از اصلی ترین اقدامات درمانی تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی است. با رویکرد صحیح، استئاتوز کبدی کاملاً برگشت پذیر است.

برای پیشگیری و درمان کبد چرب، باید میزان سبزی را در رژیم غذایی افزایش داد. به عنوان مثال، به طور منظم کاهو، جعفری و شوید مصرف کنید.

 

مواد غذایی که کبد چرب را درمان می‌کنند.

لیمو: لیمو علاوه بر داشتن مقدار زیادی ویتامین C در خود، همچنین دارای گلوتاتیون، اریوسیترین و نارینژینین است. این سه تفنگدار، آنتی اکسیدان های قوی هستند که به جلوگیری از چاقی و سم زدایی در کبد و درمان کبد چرب کمک می کنند و التهاب کبد را تسکین می دهند. به همین دلیل است که بیشتر مردم روز خود را با یک لیوان بزرگ آب با طعم لیمو شروع می کنند.

چای سبز: چای سبز به دلیل خواص درمانی بالا، یکی از بهترین نوشیدنی ها برای درمان کبد چرب است. چای سبز همچنین برای مقابله با کبد چرب مفید است زیرا میزان چربی ذخیره شده در کبد را مسدود می کند و عملکرد آن را بهبود می بخشد. اگر به طور منظم ۲ یا ۳ فنجان چای سبز در روز بنوشید، گام مهمی در درمان کبد چرب برداشته اید.

سرکه سیب: سرکه سیب یک درمانگر طبیعی است که به خلاص شدن از شر بافت های چربی ای که در کبد تجمع یافته اند و به سلامت کبد آسیب می زنند، کمک می کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک قاشق سرکه سیب را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و آن را دو بار در روز قبل از غذا بنوشید. در صورت تمایل می توانید یک قاشق چایخوری عسل نیز اضافه کنید. شما باید به مدت ۱-۲ ماه به طور منظم از این نوشیدنی استفاده کنید.

 

مکمل‌های مفید برای درمان کبد چرب

دانشمندان بر این باورند که ویتامین های C و E می توانند اثربخشی درمان کبد چرب را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. دانشمندان مصرف بیشتر آجیل، سبزیجات و روغن های گیاهی را که سرشار از ویتامین E هستند، توصیه می کنند. ویتامین C نیز به میزان زیادی در خربزه، توت فرنگی، فلفل دلمه ای قرمز و مرکبات وجود دارد. همچنین باید ماهی، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و روغن زیتون را بیشتر به رژیم غذایی خود اضافه کنید. مصرف مداوم محصولات ترمیم کننده کبد حاوی ویتامین ها و ریز عناصر ضروری، راهی آهسته، اما ایمن برای درمان کبد چرب شما است.

 

چرا درمان کبد چرب اهمیت دارد؟

کبد ما هر روز در معرض سمومی قرار می گیرد که به بدن ما در برابر شرایط بد محیطی، رژیم غذایی ناسالم، عادت های بد، مواد شیمیایی خانگی سمی و داروها حمله می کنند.

با گذشت زمان، مقابله با ناخالصی های انباشته شده برای کبد به طور فزاینده ای دشوار می شود و بدن شروع به مسمومیت می کند. این خود را در افزایش خستگی، مشکلات گوارشی، آلرژی، سردرد، کاهش ایمنی و اختلالات خواب نشان می دهد. بنابراین درمان کبد چرب از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

هدف از درمان کبد چرب کاهش بار روی کبد، بهبود ترشح صفرا و بازگرداندن عملکرد طبیعی اندام است.

 

 

هپاتوز چرب

چرا درمان کبد چرب اهمیت دارد؟

 

 

 

آیا عدم درمان کبد چرب باعث مرگ می‌شود؟

هپاتوز کبد چرب به تدریج منجر به تخریب سلول های کبدی، رشد مقدار زیادی بافت چربی در اندام و تشکیل فیبروز، تغییرات پاتولوژیک در ترکیب خون، بروز سندرم متابولیک و در نهایت منجر به چاقی در سایر اندام ها می شود. ، ایجاد دیابت و فشار خون بالا از جمله عوارض کبد چرب بوده و در مراحل پایانی کبد چرب تبدیل به سیروز می شود که یک آسیب شناسی غیر قابل درمان است و برای ادامه زندگی بیمار پیوند عضو لازم است.

بنابراین بسیار مهم است که هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا بیماری در مرحله استئاتوز تشخیص داده شود، وضعیتی که با درمان جامع و به موقع قابل برگشت است.

 

آیا درمان خاصی برای کبد چرب وجود دارد؟

بهترین راه درمان کبد چرب کاهش وزن ۷ تا ۱۰ درصدی است که منجر به بهبود واضح آنزیم های کبدی و بافت شناسی کبد می شود. محدود کردن مصرف محصولات نیمه آماده و غذاها و نوشیدنی های حاوی فروکتوز، خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش می دهند. انتخاب ورزش نیز باید متناسب با وضعیت بیمار باشد تا در طول زمان پایدار بماند.

 

چه ورزش‌های برای کبد چرب مفید هستند؟

هر گونه ورزش هوازی، اکسیداسیون اسیدهای چرب در کبد را فعال می کند و میزان چربی موجود در آن را کاهش می دهند. بهتر است در خارج از منزل ورزش کنید، زیرا اکسیداسیون اسیدهای چرب در کبد به اکسیژن نیاز دارد.

دویدن یا دوچرخه سواری برای درمان کبد چرب عالی هستند. پیاده روی تند نیز موثر است. اگر این ورزش ها را دو تا سه بار در هفته به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به مدت شش ماه انجام دهید، میزان چربی کبد شما تا ۲۴ درصد کاهش می یابد.

 

مضرترین مواد غذایی برای کبد چرب کدامند؟

اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید، توصیه می شود از مصرف غذاهای سرشار از چربی اشباع شده مانند پنیر پرچرب، گوشت قرمز و غذاهای سرخ شده و پخته با روغن خودداری کنید. غذاها و نوشیدنی های شیرین مانند آب نبات و نوشابه نیز توصیه نمی شود. به حداقل رساندن کربوهیدرات در رژیم غذایی شما نیز مفید است.

 

 

 

سیروز

مضرترین مواد غذایی برای کبد چرب کدامند؟

 

 

 

رژیم غذایی برای هپاتوز کبد چرب شامل پرهیز کامل از غذاها و محصولات زیر است:

آبگوشت های قوی

پیاز خام، سیر

ماهی و گوشت چرب

حبوبات (نخود، لوبیا، عدس)

محصولات کنسرو شده و دودی

لبنیات چرب؛

نوشیدنی ها: گازدار و سرد، قهوه، کاکائو.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۴ میانگین: ۴.۳]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *